Energiemanagement

Door energiemanagement of reiki wordt je bewust hoe je met je levensenergie omgaat. Dit leer je in een aantal stappen. Stap één richt zich op het leren waar levensenergie voor bestemd is en hoe we er in ons gedachtenpatroon mee omgaan.

We kunnen aan de hand van de Reikiprincipes van Mikao Usui, in elke situatie opnieuw beseffen dat we zelf energieblokkades ontwikkelen, waardoor we zowel lichamelijk en geestelijk ongemak en ziekte ondervinden. Het is een levenskunst om je levensenergie meester te zijn en daarvoor kunnen we leren om denkpatronen te herstellen.

De tweede stap is de tijd nemen om op een aandachtsvolle manier via handoplegging voor energiedoorstroming te zorgen, wat vervolgens een lichamelijk en mentaal zelfregulerend genezingsproces op gang brengt. Zweverig? Echt niet, het is gewoon heel natuurlijk, maar dat zijn we vergeten. Als je je stoot gaat van nature de hand naar de bezeerde plek.

Luister op tijd naar je gevoel en naar je lichaam. De reguliere gezondheidszorg houdt zich vooral bezig met symptoom bestrijding. Dat te vergelijken is met het olielampje in de auto, als dat brand haal je het eruit. Probleem opgelost toch? Er is veel op mentaal en lichamelijk vlak waar mensen zelf alerter op mogen worden om gezond te leven en dat gaat goed samen met de reguliere gezondheidszorg. Contact met de huisarts in geval van twijfel is altijd belangrijk.

Om op weg te komen met jouw energiemanagement bieden we diverse activiteiten aan, zoals mentale fitness en energiesessies. Bekijk onze workshops voor meer informatie.